Tokom noći između četvrtka i petka, 11. januara, je na Kragujevac palo još desetak centimetara snega. Nove padavine meteorolozi najavljuju i tokom dana, kao i temperature koje će biti sve vreme ispod nule, krećući se između – 1 i -2 stepena.

U Kragujevcu su svi putni pravci i ulice prvog prioriteta prohodne, kažu u JKP Šumadija.

– Sve raspoložive ekipe su na terenu, a do podneva će i svi putni pravci na kojima ima problema biti raščišćeni, kažu za portal Pressek u ovom preduzeću.   

JP „Putevi Srbije” obaveštava javnost da se saobraćaj na državnim putevima odvija otežano zbog loših vremenskih uslova i novih snežnih padavina, pojave mestimične poledice i magle. Na terenu je čitavog dana 1.800 putara sa svim raspoloživim mašinama i kamionima za posipanje i čišćenje snega, čineći sve da se saobraćaj neometano odvija.

- Raspolažemo sa dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa. Posebnu pažnju pri organizaciji zimskog održavanja državnih puteva I i II reda poklanjamo: mostu "Gazela", prevoju Bubanj Potok, Begaljičkom Brdu, prevoju "Mečka", Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj Gori (Iriški Venac i Banstol), mostu Beška, prevoju Jaram na putu Brzeće - Kopaonik i drugim, navodi se u saopštenju.

Državni putevi trećeg prioriteta odnosno C kategorije održavanja (lokalni i seoski putevi) čiste se tek nakon što se u potpunosti očiste državni putevi prvog i drugog prioriteta odnosno A i B kategorije održavanja.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

JP „Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu.

Na području Kragujevca, prema izveštaju AMSS, vozače očekuju zimski uslovi vožnje. Upozoravamo vozače na jak mraz i poledicu, a na pojedinim deonicama ima i mestimično snega na kolovozu. Potrebna je puna opreznost u vožnji.

U periodu od 7 do 17 sati, izvodiće se radovi na državnom putu I B reda broj 25, deonica Cerovac-Kragujevac. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

U toku su i radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na državnom putu I B reda broj 24, na deonici Batočina – Ravni Gaj – Kraljevo. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.