U Kragujevcu će u sredu, 13. februara, u većem delu dana biti oblačno vreme. Jutarnja temepratura kretaće se oko minus 1 stepena, a najviša dnevna, prema prognozama meteorologa, biće do 5 stepeni.

Biometeorološke prilike mogu imati relativno povoljan uticaj na hronično obolele i osetljive osobe, ali se izvestan oprez savetuje srčanim i psihičkim bolesnicima. Moguća je glavobolja, razdražljivost i poremećaj sna. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Stanje na putevima oko Kragujevca

JP Putevi Srbije upozoravaju vozače da na državnim putevima ima snega u rskvašenom stanju u visini do 5 centimetara.

Na putu I B 46 Bumbarevo brdo - Kragujevac Knić - Mrčajevci na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

U toku su radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na državnom putu I B reda broj 24, na deonici Batočina - Ravni Gaj – Kraljevo. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

U periodu od 7 do 17 sati, izvodiće se radovi na državnom putu I B reda broj 25, deonica Cerovac -Kragujevac. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.