U poslednja 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac intervenisale su 59 puta na terenu, od čega 7 puta na javnom mestu. U ambulantnom odseku je obavljeno 125 lekarskih pregleda, a u pedijatrijskom odseku pregledano je 35 najmladjih Kragujevčana.

Za pomoć lekara najčešće su se javljali pacijenti sa hroničnim bolestima pluća i krvnih sudova, kao i pacijenti sa neregulisanom šećernom bolešću.

U Srbiji će danas na severozapadu i istoku zemlje biti pretežno sunčano, u ostalim delovima umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, a od sredine dana ponegde i s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U višim planinskim predelima biće slab sneg. Uveče i tokom noći razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab do umeren, severnih pravaca. Najniža temperatura biće od četiri do osam stepeni, a najviša dnevna od 13 do 15 stepeni Celzijusa, saopštio je RHMZ.

U Kragujevcu će danas biti umereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom, a od sredine dana mogući su i pljuskovi. Krajem dana očekuje se razvedravanje.

Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Mogući su glavobolja, reumatski bolovi i neraspoloženje. Pojačan oprez se preporučuje u saobraćaju.