U kragujevačkoj Hitnoj pomoći povećan je broj pacijenata sa alergijskim reakcijama, a u ambulantnom odseku je povećan broj pacijenata koji su doživeli ujed krpelja. Takođe, u ovom periodu je zabeležen nešto veći broj zadesnih povreda od uobičajenog.

U protekla 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac obavile su 43 terenske intervencije, od čega 10 na javnom mestu.

U ambulantnom odseku je pregledano 97 odraslih osoba, a u pedijatrijskom 30 mališana.

U Srbiji se danas očekuje pretežno sunčano i još toplije, posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom ponegde na jugozapadu Srbije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS).

Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 22 stepena, a najviša od 33 do 36.

I u Kragujevcu pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, jugoistočni.  Najniža temperatura oko 22, a najviša oko 35 stepeni.

Do kraja sedmice pretežno sunčano i toplo s maksimalnom temperaturom u petak od 33 do 36, a za dane vikenda do 34 stepena.

Od ponedeljka promenljivo oblačno i sparno, povremeno s pljuskovima i grmljavinom, a maksimalna temperatura u većini mesta od 28 do 31 stepena.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija može izazvati tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i nervno labilnim bolesnicima. Kod osetljivih osoba su mogući reumatski bolovi i smanjenje radne sposobnosti.

Preporučuje se primena adekvatne zaštite od UV zračenja.