U Kragujevcu će u sredu, 6. februara, biti promenljivo oblačno vreme. Jutarnja temepratura kretaće se oko 2 stepena, a najviša dnevna, prema prognozama meteorologa biće do 6 stepeni.

U toku jutra u centralnim i južnim krajevima Srbije ponegde sipeća kiša (rosulja) i smanjena vidljivost zbog jake sumaglice ili magle. U planinskim predelima rosulja ili slab sneg uz zaleđivanje mokrih površina (poledica).

Ovakve temperature zadržaće se sve do vikenda. Zbog otapanja snega očekuje se dalji porast vodostaja Lepenice.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika srčanim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima se savetuje izvesna opreznost. Glavobolja i osećaj malaksalosti su mogući kod meteoropata. Savetuje se dodatna pažnja svim učesnicima u saobraćaju.

Inače,  u prethodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć intervenisale su 71 puta na terenu od čega 9 puta na javnom mestu. U ambulantu su se za pomoć lekara javile 88 osoba, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 28 pregleda.

Za pomoć i savet lekara najčešće su se javljali pacijenta sa problemima u vezi krvnog pritiska, gušenjem i pacijenti sa komplikacijama kod malignih bolest

Stanje na putevima oko Kragujevca

Na putu I B 46 Bumbarevo brdo - Kragujevac Knić - Mrčajevci na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

U toku su radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na državnom putu I B reda broj 24, na deonici Batočina - Ravni Gaj – Kraljevo. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

U periodu od 7 do 17 sati, izvodiće se radovi na državnom putu I B reda broj 25, deonica Cerovac -Kragujevac. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.