U Kragujevcu će u utorak, 5. februara, biti promenljivo oblačno vreme, a moguća je i pojava slabe kiše. Jutarnja temepratura kretaće se oko 2 stepena, a najviša dnevna, prema prognozama meteorologa biće do 5 stepeni.

Ovakve temperature zadržaće se sve do vikenda. Zbog otapanja snega očekuje se dalji porast vodostaja Lepenice.

Vremenske prilike će i dalje imati relativno nepovoljan uticaj na hronične bolesnike. Kod meteoropata će biti najizraženiji reumatski bolovi, glavobolja i promenljivo raspoloženje. U saobraćaju je potrebno povećanje pažnje.

Inače,  u prethodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć intervenisale su 60 puta na terenu od čega 11 puta na javnom mestu. U ambulantu su se za pomoć lekara javile 66 osobe, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 35 pregleda.

Za pomoć lekara uglavnom su se javljali hronični pacijenti, sa bolestima disajnih puteva, neregulisanim krvnim pritiskom, kao i nešto veći broj pacijenata sa simptomima prehlade i gripa.

Stanje na putevima oko Kragujevca

Na putu I B 46 Bumbarevo brdo - Kragujevac Knić - Mrčajevci na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

U toku su radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na državnom putu I B reda broj 24, na deonici Batočina - Ravni Gaj – Kraljevo. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

U periodu od 7 do 17 sati, izvodiće se radovi na državnom putu I B reda broj 25, deonica Cerovac -Kragujevac. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.