Zbog oštećenja na kolovozu koje je nastalo usled olujnog nevremena i obilnih padavina saobraćaj se na delu magistralnog puta Kraljevo-Kragujevac ( drž. puta I B reda br.j 24) u dužini oko 50 metara između Ravnog Gaja i Vitanovca, kod mesta Milavčići odvija desnom kolovoznom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Zbog obilnih padavina prethodnih dana vodostaj Lepenice biće u porastu tokom današnjeg dana i sutra.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda u Srbiji se i danas zadržava nestabilno vreme sa ređom pojavom obilnih pljuskova sa grmljavinom, kratkotrajnim gradom i olujnim vetrom.

U Kragujevcu je mogoća pojava padavina u popodnevnim časovima, an ajviša dnevna temperatura biće 29 stepeni.

Biometeorološke prilike mogu izazvati pojačane tegobe kod osoba sa srčanim i reumatskim oboljenjima, naročito na severu zemlje. Kod meteoropata je moguća glavobolja, razdražljivost i pospanost. Savetuje se smanjenje fizičke aktivnosti u najtoplijem delu dana.

Ekipe ZHMP Kragujevac su u prethodna 24 sata obavile 54 terenskih intervencija od čega 9 na javnom mestu, u pedijatrijskom odseku Zavoda obavljeno je 33 pregleda , a u ambulantnom delu je pregledano 90 pacijenata. Za pomoć i savet lekara najčešće su se javljali pacijenti sa komplikacijama kod malignih bolesti, hronični pacijenti sa bolestima organa za disanje i pacijenti sa tegobama u vezi povišenog krvnog pritiska.

Stanje na putevima oko Kragujevca

Na deonici I B 46 Bumbarevo brdo- Kragujevac Knić-Mrčajevci na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.
U periodu do 30. juna, svakoga dana od 7 do 17 sati, izvodiće se radovi na državnom putu I B reda broj 25, deonica Cerovac-Kragujevac. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

U periodu do 30. juna, svakoga dana od 15 do 17 sati časova, biće izmenjen režim saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji mosta preko reke Lepenice, u zoni petlje „Batočina“, na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici petlja „Batočina“ - petlja „Lapovo“, u smeru Niš – Beograd. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj iz pravca Niša ka Beogradu biće preusmeren preko postojećih službenih prolaza na dvosmerno odvijanje saobraćaja pravcem Beograd - Niš, u zoni izvođenja radova na mostu u dužini od 1,2 km.

Na naplatnoj stanici Batočina, na auto-putu Beograd-Niš, zadržavanja su na naplati putarine oko 15 min, dok na naplatnoj stanici Lapovo, na auto-putu Beograd-Niš, na naplati putarine nema zadržavanja.