U narednih sedam dana, prema prognozi RHMZ, u Srbiji će biti sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 33 do 37 stepeni. Najtoplije će biti u četvrtak i petak.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije danas će u Srbiji biti sunčano i toplo, samo je na jugoistoku posle podne, uz lokalni razvoj oblačnost, i moguća retka pojava pljuskova sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura od 14 do 21 stepen Celzijusa, a najviša dnevna od 30 do 34. I u Kragujevcu, pretežno sunčano i toplo.

Pošto se u narednim danima očekuju veoma visoke temperature, RHMZ je za danas proglasio žuti meteoalarm, dok je već za sutra podignut na viši, narandžasti, nivo. Isto važi i za petak.

Tokom predthodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac obavile su 54 terenske intervencije, od čega 9 na javnom mestu.

U ambulanti Hitne pomoći obavljeno je 78 pregleda, a u pedijatrijskom odseku 37. dece.

Za pomoć i savet lekara najčešće su se javljali hronični srčani bolesnici, kao i pacijenti sa hroničnim oboljenjima organa za disanje.

Očekuju se relativno nepovoljne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i nervno labilnim bolesnicima.

Razdražljivost i umor su mogući kao meteoropatske reakcije.

Elektrodistribucija Kragujevac najavljuje da će u sredu, 12. juna, bez struje biti nekoliko naselja u gradu i okolini.

Danas do 11 sati tri ulice u Kragujevcu bez vode.