Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac su u prethodna 24 sata intervenisale 56 puta na terenu od čega 6 puta na javnom mestu, obavljeno je 85 pregleda odraslih u ambulantnom odseku Zavoda i 22 pedijatrijska pregleda.

Najčešće su se javljali pacijenti sa tegobama u vezi neregulisanog krvnog pritiska, pacijenti sa hroničnim bolestima disajnih puteva i pacijenti sa komplikacijama kod malignih bolesti.

U Kragujevcu će u utorak ujutro na periferiji biti ponegde slab prizemni mraz, a u toku dana sunčano uz slab i umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura biće od dva do šest stepeni, a najviša oko 17 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza

Očekuje se izvesno poboljšanje biometeoroloških prilika koje će doprineti postepenom smanjenju tegoba kod hronično obolelih osoba. Od meteoropatskih reakcija najizraženije mogu biti glavobolja i promenljivo raspoloženje.

Vatrogasnospasilačka brigada Kragujevac izmedju 8 i 14 aprila intervenisala 14 puta. Od početka godine bilo je ukupno 590 intervencija.

Elektrodistribucija Kragujevac najavljuje da će u utorak, 16. aprila bez struje biti nekoliko naselja u gradu i okolini.

Zbog radova na vodovodnoj liniji u utorak 16. aprila, od 8 do 13 sati, bez vode će ostati potrošači koji žive u Šumaricama.