U poslednja 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kragujevac obavile su 49 terenskih intervencija, od čega je 13 na javnom mestu. U ambulanti Zavoda obavljeno je 128 pregleda odraslih, a na pedijatrijskom odseku je pregledano 34 dece.

Zbog najavljenih vremenskih uslova u Hitnoj pomoći podsećaju sve sugrađane da se pridržavaju preporuka za ponašanje i kretanje u ovakvim vremenskim prilikama.

U Srbiji će danas i sutra biti veoma toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom od 35 do 39 C, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura od 15 C do 21 C, a najviša dnevna od 34 C do 37 C.

U Kragujevcu će, takođe, biti pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 21 C, a najviša dnevna oko 37 C.

Prema najavama meteorologa, u utorak će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Uveče i tokom noći ka sredi na severu, a u sredu i u ostalim krajevima prolazno naoblačenje sa pljuskovima, grmljavinom i manjim padom temperature.

Od četvrtka u većini mesta pretežno sunčano, posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju uglavnom u brdsko - planinskim predelima.