U Kragujevcu će u ponedeljak, 11. februara, u večem delu dana biti promenljivo oblačno vreme. Jutarnja temepratura kretaće se oko 3 stepena, a najviša dnevna, prema prognozama meteorologa, biće do 11 stepeni.

 

U Srbiji se tokom dana očekuje naoblačenje sa kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom. Ovakvo vreme pre podne i sredinom dana zahvatiće severne i zapadne, a do kraja dana i ostale predele Srbije, najavljuje Republički hidrometeorološko zavod.

 

Posle podne i uveče kiša će preći u sneg u brdsko-planinskim, a u toku noći ka utorku ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije. Uveče i tokom noći u brdsko-planinskim predelima očekuje se formiranje odnosno manje povećanje visine snežnog pokrivača. U utorak hladno i vetrovito sa kišom i snegom.

 

Očekivano pogoršanje biometeoroloških prilika izazvaće pojačanje tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa respiratornim i kardiovaskularnim oboljenjima, kao i osetljivim nervnim sistemom. Reumatski bolovi, glavobolja i nervoza su mogući kod meteoropata. Povećana pažnja je neophodna svim učesnicima u saobraćaju.

 

U prethodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Kragujevcu intervenisale su 73 puta na terenu, od čega 5 puta na javnom mestu.

U ambulantu su se za pomoć lekara javile 132 osoba, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 43 pregleda.

Za pomoć i savet lekara najčešće su se javljali pacijenta sa problemima u vezi krvnog pritiska, pacijenti sa hroničnim bolestima disajnih puteva, a primećen je i nešto veći broj kolapsa (kratkotrajni gubitak svesti) kod starijeg stanovništva.