U Kragujevcu će u petak 8. februara, biti promenljivo i umereno oblačno vreme. Jutarnja temepratura kretaće se oko 2 stepena, a najviša dnevna, prema prognozama meteorologa, biće do 5 stepeni.

Za vikend se prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje dalji porast temperatura. U nedelju će tokom dana biti i do 13 stepeni.

Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povoljno na hronično obolele i osetljive osobe, ali se u jutarnjim satima izvestan oprez savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Poremećaj sna i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije.Preporučuje se adekvatno odevanje, naročito u jutarnjim satima.

Inače,  u prethodna 24 sata ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć intervenisale su 45 puta na terenu od čega 7 puta na javnom mestu. U ambulantu su se za pomoć lekara javile 64 osoba, dok je u pedijatrijskom odseku obavljeno 24 pregleda.

Za pomoć i savet lekara najčešće su se javljali pacijenta sa problemima u vezi krvnog pritiska, gušenjem, a zabeležen je I nešto veći broj pacijenata sa simptomima gripa i prehlade.

Stanje na putevima oko Kragujevca

Na putu I B 46 Bumbarevo brdo - Kragujevac Knić - Mrčajevci na snazi je zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere.

U toku su radovi na proširenju mosta preko Lipničke reke u naselju Gruža na državnom putu I B reda broj 24, na deonici Batočina - Ravni Gaj – Kraljevo. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

U periodu od 7 do 17 sati, izvodiće se radovi na državnom putu I B reda broj 25, deonica Cerovac -Kragujevac. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.