Iz gradskog budžeta Kragujevca i ove godine će 1,5 miliona dinara otići na sokove, alkoholna pića i grickalice. Kao i lane potrepštine za opštinski bife će dovoziti firma Božilović-Luksor iz Svilajnca.

Za javnu nabavku koja kao da je „prepisana“ od prošle godine i ove su se javila dva ponuđača – osim firme iz Svilajnca tu je i beogradska La fantana. Posao će, shodno tome, i biti nastavljen po uhodanoj šemi – La fantana će bife snabdevati vodom, dok za će sve ostalo biti zadužen Božilović-Luksor.

Žestoka pića i vina, novcem građana Kragujevca biće plaćena 330.000 dinara bez PDV-a. Kisela i negazirana voda još 350.000 bez PDV-a. Tu su još i suvo voće, kikiriki, bademi, lešnici , čajevi, kafe sokovi, što će kad se sve sabere izneti 1.390.000 dinara bez PDV-a.

Javna nabavka za skupštinski bife bila je tokom prethodne godine na meti tabloida, kako zbog činjenice da su se među nabavljenim proizvodima našla najskuplja alkoholna pića i grickalice poput indijskih oraha, tako i zbog toga što je posao na tenderu dobila firma za koju se šuškalo da je povezana sa Nikolićem starijim.

Blizu 4,5 miliona dinara građana Kragujevca utrošeno je tokom 2017. godine na piće i grickalice u opštinskom bifeu, poklone za goste i mobilne telefone gradskih funkcionera i načelnika, o čemu je portal Pressek već pisao.