Kompanija „Lidl Srbija” objavila je konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca u velikom broju gradova širom Srbije. „Lidl” će operativno poslovanje početi tokom 2018. godine, istovremenim otvaranjem između 10 i 20 prodavnica, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Konkurs je, između ostalog, raspisan za radna mesta u Beogradu, Kragujevcu, Jagodini, Kruševcu, Smederevu.

- „Lidl Srbija” će budućim kolegama ponuditi konkurentne radne uslove, u pogledu naknade i radnog okruženja. Prodavci u Lidlu imaće petodnevnu radnu nedelju, a elektronska evidencija radnog vremena omogućava plaćanje prekovremenog rada po sistemu „svaki minut se plaća”, ističe se u saopštenju.

Raspisivanjem ovog konkursa započinje najveći, ali ne i poslednji talas zapošljavanja u Srbiji.

Zainteresovani kandidati koji žele da rade u navedenim gradovima, mogu se prijaviti putem sajta - karijera.lidl.rs.

Potrebno je da imaju minimum srednju stručnu spremu, dok je iskustvo u radu sa kupcima prednost, ali ne i obavezujući uslov.

U skladu sa „Lidlovim” jedinstvenim modelom poslovanja, dodaju, zadaci zaposlenih u prodavnici se ne razdvajaju prema pozicijama, pa prodavci imaju različita zaduženja, od rada na kasi, preko rada u pekari i usluživanja kupaca, do poslova slaganja robe.

- U sklopu temeljnih priprema za uspešno obavljanje radnih zadataka, „Lidl” će svim budućim zaposlenima organizovati sveobuhvatnu plaćenu obuku, koja ima za cilj uvođenje u posao i osposobljavanje zaposlenih za rad, zaključuje se u saopštenju.