Postavljanje novogodišnje rasvete u Glavnoj ulici i pešačkim zonama u centru Kragujevca je završeno. To je ujedno i sve što će u Kragujevcu biti ukrašeno.

Kupovine novih ukrasa ove godine nije bilo. Zamenjena je tek poneka pregorela sijalica, saznaje portal Pressek iz informativne službe Skupštine grada.

- Novogodišnja rasveta nabavljena je pre dve godine. Na nju je potrošeno 1,7 miliona dinara. Pre toga ravno 10 godina nismo imali javne nabavke za kupovinu ukrasa, kažu u informativnoj službi.

Mišljenja Kragujevčana su podeljena. Neki bi voleli da i grad na Lepenici sija poput Beograda, dok drugi smatraju da novac građana ne treba rasipati na ukrase, već na nešto pametnije.

– Nisam primetila da je postavljena rasveta. Možda bolje i da ne stavljaju ovakve ukrase, izgledaju kao da su se malo raspali. Mada nisam za to da se pare bacaju na ukrase, kaže Nevena, radnica u butiku.

– Nisu ovo ukrasi. Ukrasi si ono u Beogradu – tamo jedna ulica troši za ukrase više struje nego ceo Kragujevac. Oni su Srbija, a mi nismo, mi smo nešto drugo, dodaje još jedan prolaznik dok gleda radnike kako postavljaju novogodišnju rasvetu u Glavnoj ulici.

– Ne znam, ne sviđa mi se baš. Mislim da smo se navikli na ove ukrase – nešto novo, malo lepše bi bilo bolje, kratko nam odgovara Miloš, student prava.

Inače, kako je portalu Pressek rečeno u informativnoj službi grada Kragujevca, nova ulaganja u novogodišnju rasvetu i ukrase nisu planirana u budžetu ni za narednu godinu.