U prizemlju Prve kragujevačke gimnazije, noćas, oko tri sata, izbio je požar. Prema informacijama iz Vatrogasno spasilačke brigade povređenih nema, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Kragujevačka policija uhapsila je N. G. (1981) iz Kragujevca, osumnjičenog da je noćas podmetnuo požar u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.

U požaru nije bilo povređenih, a pričinjena je velika materijalna šteta. Požar su ugasili pripadnici Vatrogasno - spasilačke jedinice u Kragujevcu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biće sproveden tužiocu.

Požar je izbio na nekoliko lokacija, a vatra je zahvatila prostorije koje gledaju na Đački trg, odmah pored glavnog ulaza. Po rečima Slavice Marković, direktorke Gimnazije, potpuno je uništeno pet kancelarija i jedna učionica.

Ona je istakla da su uništene direktorska i nastavnička kancelarija, zatim, kancelarije u kojima radi sekretar škole i služba računovodstva, kao i jedna učionica.

Požar u Prvoj gimnaziji ugašen je zahvaljujući brzoj reakciji Vatrogasno spasilačke brigade, u kojoj je učestvovalo 11 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.

Direktorka Gimnazije Slavica Marković je dodala da, iako ovo predstavlja veliku štetu za školu, nastava za gimnazijalce počeće kao što je i planirano 9. januara.