Na meti vandala je, nakon Beograda i Novog Sada, i tabla sa nazivom Ulice dr Zorana Đinđića, u Kragujevcu. Socijaldemokratska stranka i Liberalno demokratska partija pozvaju nadležne da reaguju.

Socijaldemokratska stranka najoštrije osuđuje ovakav čin i zahteva od nadležnih da se pod hitno ukloni nalepnica koja je zalepljena preko table.

Uzimajući u obzir dešavanja u prethodnih petnaest godina, jasno nam je ko je idejni tvorac ovakvog koncepta sramnog napada na Zorana Đinđića širom Srbije. Rukopis je aspolutno prepoznatljiv.

U SDS-u podsećaju da je Aleksandar Vučić prvi koji je ovako nešto radio lepivši nalepnicu preko table Bulevar dr Zorana Đinđića. Lično je to radio, zašta postoje materijalni dokazi u vidu fotografija. Ovo je samo nastavak ubijanja premijera i nakon ubistva, stoji u saopštenju SDS-a, u Kragujevcu.

Istovremeno i Gradski odbor Liberalno demokratske partije u Kragujevcu najoštrije osuđuje uništavanje obeležja u Kragujevcu posvećenih tragično nastradalom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću.

Imajući u vidu  da su se slične besramne akcije dogodile i u drugim gradovima, očigledno je da se ne radi o pojedinačnim, izolovanim slučajevima već o organizovanoj akciji i pokušajima da se obezvredi njegova borba za modernu Srbiju i žrtva, koju je u ime tog cilja položio.

Liberalno demokratska partija poziva nadležne organe da reaguju, ali i celokupnu demokratsku javnost Kragujevca da se odlučno usprotivi pokušaju relativizacije vrednosti Đinđićevog imena i dela kao i skandaloznoj nameri da se u isti kontekst stavlja čovek koji je svoj život dao za izgradnju boljeg društva, zajedno sa onima koji su tuđe živote uzimali za realizaciju svojih pogubnih politika tragičnih posledica.