Protest „Budi jedan od pet miliona” u Kragujevcu, prema nejavama na društvenim mrežama, održaće se večeras u 18 sati, na trgu ispred Robne kuće.

U poruci koja se širi društvenim mrežama pozivaju se Kragujevčani da izađu u subotu na trg i da kažu dosta lažima i lopovluku. Da se zaustavi dalje urušavanje institucija u Srbiji, da prestane bahaćenje i bogaćenje pojedinaca...

- Nema nikakvog programa, ne planiraju se nikakvi govori, koristićemo dva najjača moguća oružja- brojnost i pištaljku, stoji u pozivu.

- Zviždaćemo zajedno za prestanak propadanja Srbije. Ne želimo stranačku obojenost, želimo samo da svako od nas pokaže svoj stav, dostojanstveno i glasno, stoji dalje u pozivu.

Na svom tviter profilu dolazak na protest u Kragujevcu najavio je i glumac Sergej Trifunović,

 

Još uvek se ne zna ko je organizator protesta u Kragujevcu.

Prvi protesti počeli su u Beogradu, zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, ali su u međuvremenu prerasli u šire građanske proteste.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle prvog protesta rekao da neće podleći pritisku ulice, makar na proteste izašlo pet miliona ljudi, da bi posle trećeg okupljanja u centru Beograda rekao da je spreman da sasluša nezadovoljne građane.