Hodanje centrom Kragujevca poslednjih nedelja predstavlja prilično izazovnu atletsku diciplinu. Zadovoljstvo da preskaču jarke, blato i loše nameštene behaton ploče Kragujevčanima je priredio Telekom Srbija.

Član 61. gradske Odluke o komunalnom redu grada Kragujevca, navodi da je zabranjeno raskopavanje javne površine u periodu od 1. decembra do 28. februara. Gradska uprava može da dozvoli raskopavanja samo u slučaju da postoje opravdani razlozi za to, odnosno da je reč o hitnim intervencijama.

Uprkos tome, radovi na širenju kablovske mreže, koje sprovodi Telekom, u punom su jeku.  

Nikola Miletić, direktor JKP „Putevi Kragujevac” je rekao za portal Pressek da Telekom Srbija ima dozvolu za radove, ali i da je u obavezi da nakon završetka radova sve vrati u pređašnje stanje.  

- Nakon završenih radova izvođač je obavezan da vrati, prema rešenju koja mu je dala gradska uprava za komunalne poslova, sve u pređašnje stanje, a kada će to da uradi - to ne znamo. Mi smo upravo tu da vršimo stručni nadzor nad radovima, a sve što ne bude urađeno u skladu sa gradskom dozvolom, prijavićemo komunalnom inspektoru, koji će dalje podneti prekršajne prijave, objašnjava Nikola Miletić.

Do kada će „opsadno” stanje u gradu na Lepenici trajati niko ne zna, pošto do tih informacija nismo uspeli da dođemo u Telekomu Srbija. Istina pojedimim ulicama behaton ploče su vraćene, ali tako da se Kragujevčani spotiču o njih.