U industrijskom kompleksu „Majnd park”, u Sobovici, pored Kragujevca danas je otvorena prva fabrika, AMM, u vlasništvu Bratislava Milanovića. Otvaranje fabrike privukao je najviši državni vrh, a vrpcu je presekao Aleksandar Vučić, predsednik Srbije. Pored njega, otvranju ovog poslovnog kompleksa prisustvovali su premijerka Ana Brnabić i gradonačlenik Kragujevca Radomir Nikolić.

Trenutno je u ovom kompleksu zaposleno 260, a u Simensu 600 radnika.  

Do početka 2020. godine u okviru Majnd parka biće izgrađeno 60.000 kvadrata, a uposliće se još 3.000 radnika

Inače, za potrebe ovog parka u infrastrukturne radove država je uložila 10 miliona evra, u napajanje električnom energijom, prirodnim gasom, izgrađena je telekomunikaciona infrastruktura, kao i pristupne saobraćajnice.

Plan je da se do 2020 godine, izgradi obdanište, kao i da počne gradnja logističkog centra, koji će moći opslužuje potrebe ovog i svih firmi koji će raditi u ovom parku.

Inače, kako je najavljeno početkom sledeće godine počinju pregovori sa 8 velikih kompanija, oko njihovih ulaganja na ovom prostoru.

Kako je rekao vlasnik „Majnd parka” Bratislav Milanović, stiglo je mnogo prijava zainteresovanih kompanija, ali najpre će se pregovorati sa osam velikih kompanija.

– Videćemo kako će ići ti pregovori, a javnost će na vreme biti obaveštena, otkrio je Milanović.

Ocena svih je da je otvaranja „Majnd parka” početak pravog industrijskog preporoda ovog dela Srbije.