Nakon objave drugog studijskog albuma „Negde daleko” i serije promotivnih koncerata u Pančevu, Gornjem Milanovcu i Beogradu bend „Bas i Stega” u petak, 27. septembra, premijerno promoviše CD izdanje u Studentskom kulturnom centru Kragujevac, a početak koncerta najavljen je za 22 sata.

Ulaz je slobodan.

Bend je na osnovu odluke komisije za odabir muzičkog materijala na konkursu za „Prvi CD”, u sastavu: Ana Popović (muzičar i profesor u muzičkoj školi), Ivan Lončarević (novinar, muzički kritičar ) i Aleksandra Pavlović (urednik muzičkog programa SKC-a) dobio prvo zvanično izdanje na nosaču zvuka za SKC Kragujevac.

Na konkurs je prijavljeno ukupno devet kandidata, a komisija je pored „Bas i Stege” odabrala i sastav „Thrill seeking polymers” za izdavanje prvog CD-a.

Psihodelična četvorka najavljuje uzbudljiv koncert na kom će pored numera sa novog albuma svirati i stare pesme urađene u novim zvučno obogaćenim aranžmanima. Nakon koncerta u Kragujevcu već sutradan uslediće nastup u Alternativnom kulturnom centru Jagodine, gde se nastavlja promocija prvog CD izdanja.

„Bas i Stega” nastupiće u punom sastavu: Siniša Stupar (bubanj), Dragan Gale Vlajić (gitara, saz, vokal), Stevan Đorđević (bas) i Miloš Spasić (synth).