Koncert hora „Beogradski Madrigalisti” održaće se u subotu, 30. novembra, od 20 sati u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije.

Na programu su dela B. Donata, F. Acajola, L. Marencija, O. di Lasa, A. Vilara i A. Vivaldija.

Hor je osnovan 1951. godine na inicijativu dirigenta Milana Bajšanskog, negujući novu vrstu muzike – madrigale, motete, renesansnu i baroknu muziku engleskih, francuskih, italijanskih i nemačkih majstora, duhovne kompozicije domaćih i stranih autora, nacionalni repertoar, ali i savremene kompozicije i njihova moderna stremljenja.

„Beogradski Madrigalisti” su hor koji je prvi koncertno izveo Liturgiju Stevana Mokranjca 1966. godine i jedini srpski hor koji je imao čast da održi koncert pravoslavne muzike u Crkvi Svetog Petra u Rimu pred papom Pavlom VI 1970. godine. Hor je u poslednje vreme učestvovao na festivalima i takmičenjima u Veneciji (Venezia in Musica), Rimu (Musica sacra a Roma), Velsu (Llangollen International Musical Eisteddfod), Bugarskoj (Internacionalni festivalu Sv. Atanas Veliki).

Godine 1991. Srpska pravoslavna crkva je odlikovala hor „Beogradski Madrigalisti” Ordenom Svetog Save za izuzetne zasluge u negovanju srpske duhovne muzike. Hor u ovom trenutku broji oko četrdeset članova, a dirigent je maestro Aleksandar Brujić.