Već ima dvadeset godina kako je Leri Dejvid započeo svoju urnebesnu polu-autobiografsku sagu pod imenom „Bez oduševljenja, molim” (Curb your enthisisam, 2000- ???). Tvorac kultnog fenomena „Sajnfeld“, na krilima humora uspešnog recepta serije „ni o čemu“, u prvi plan serije stavlja sebe i svoj život pisca i komičara  u Los Anđelesu. Televizijski „ Leri“ je u tom svetu narcisoidan, samoljubiv, neurotičan, sa izrazitim nedostatkom empatije i emocija za druge, omražen, neprihvaćen, a svima nama ispred ekrana preduhovit, šarmantan i omiljen.

Anti-junak svog doba, i čovek kome jezik apsolutno ne dozvoljava da se uklopi u društvene norme, ove godine dobio je i svoju jubilarnu desetu sezonu, što čini ukupno stotinu epizoda. U početku zamišljen kao HBO-ov specijal u stilu „mockumentary“ filmova (izmišljeni parodirani dokumentarci), vrlo brzo prerasta u seriju sa trajanjem pune dve decenije. Zapravo, teško je i objasniti samu radnju. Dovoljno je Lerija staviti u potpuno normalne životne okolnosti sa porodicom i prijateljima, pa dobiti potpuno otkačen i neočekivan sled događaja. Da li će to biti skandal na proslavama, u restoranima, na poslu, kod kuće, sa ženama nije ni važno jer sve što Leri uradi pogrešno se protumači. Pa i onda kada ima najbolje namere to se uvek loše završi.

Dakle, Leri živi u Los Anđelesu, bogat je jer ubira tantijeme od „Sajnfelda“, gotovo ne radi ništa (ali zato ima kancelariju) i živi svoj život bez kajanja. U nekoliko je sezona u braku sa Šeril (Šeril Hajns), koja ga i ostavlja zbog njegove preterane sebičnosti i sitničavosti. Najbolji prijatelj mu je njegov agent Džef Grin(Džef Garlin), koji verovatno i jedini ima razumevanja za sve Lerijeve nepromišljenosti. Kao antipod tu je Džefova supruga Suzi (Suzi Esman), glasna i naprasita žena od koje se Džef plaši i koja često ulazi u sukobe sa Lerijem i redovno ga izbacuje iz kuće. Glumci Ričard Luis i Ted Danson takođe igraju sebe, i retki su Lerijevi prijatelji, iako je sa Tedom često u sukobu, uglavnom zbog posla i žena.

U jednom trenutku, Leri se „spanđa“ sa Loretom (Vivika Foks), samohranom majkom iz radničke klase koju „udomljava“ posle uragana, a koja mu u kuću dovodi i svoju decu, majku i brata Leona. Brbljivac i smutljivac Leon (Džej Bi Smuv) i posle tih neslavnih romantičnih epizoda nastavlja da žvi kod Lerija, i njih dvojica postaju tandem u mnogim neuspešnim poduhvatima. Osim neuspešnih poslovnih poduhvata, čini se da Leri i ne radi ništa drugo osim što rasipa svoje bogatstvo, ali ipak ima momenata kada se aktivno uljučuje u posao iz branše.

Na primer, u jednoj sezoni igra u mjuziklu „Producenti“ zajedno sa Ben Stilerom što dovodi do sukoba i niza komičnih situacija između njih dvojice. U jednom momentu on igra i u gangsterskom filmu Martija Skorcezea. A poseban šmek i pečat seriji daje ponovno okupljanje ekipe „Sajnfelda“ za snimanje specijalne epizode, koju kasnije možemo i videti kao neku vrstu „epizode u epizodi“. Naravno i tu uspeva da uđe u sukob i bude maltene izbačen iz sopstvene kreacije.

U seriji se pojavljuje pregršt filmskih i muzičkih zvezda koje igraju same sebe i po pravilu ne podnose Lerija. Tu su Majkl Dž.Foks, Ben Stiler, Martin Skorceze, Džon Ham, Klajv Oven, Džimi Kimel, Riki Džervejs, Meg Rajan, Džon Mekinro, Džon Ledžend, Alanis Moriset, Hju Hefner i mnogi drugi koji tumače i fiktivne likove.

Čitava serija obiluje šalama na račun političke korektnosti, pa tako iz Lerijevih usta se čuju uobičajene rečenice koje se potpuno drugačije shvate, pa dolazi do smešnih incidenata na verskoj, rasnoj, polnoj, političkoj i svim drugim osnovama. Humor Lerija Dejvida i njegov stil pisanja u mnogome podseća na situacione komedije Vudija Alena, tako da će svi Vudijevi fanovi gotovo podjednako uživati u Lerijevoj „filozofiji života“. Takva sličnost je u jednom trenutku dovela do neminovne saradnje u Vudijevom filmu „Šta god uspeva“ (Whatever works, 2009) gde glavnu ulogu igra Leri Dejvid. Samim tim i ne čudi što je jedan korisnik interneta u komentarima na promo fotografije njih dvojice uoči filma napisao  „Vudi Alen i... Vudi Alen“.

Kakvu bi ocenu ovoj seriji dali... Pa neke bude kao Lerijeva fraza koju koristi tokom serije: “Pretty good. Pretyyyyyy, prett-tty, pretty good.”