„City Games” karavan krenuo je na svoju turneju, a u Čačak stiže 20. jula. Nesvakidašnje igre, mnogo adrenalina, timski rad i nezaboravno druženje očekuju svakog ko se bude tog dana našao sledećeg petka, na gradskom bazenu od 19.30 sati.

Zabava i sport neće izostati ni ovog leta, a deveta sezona igara sa sobom donosi i nova uzbudjenja.

- Ove godine smo malo promenili pravila. Grad koji bude najbolji u Srbiji kvalifikuje se za evropsko „City Games” finale koje će 2020. godine biti održano u Luksemburgu. Tamo će ukrstiti snage sa najboljim evropskim gradovima što će biti pravi spektakl koji na ovim prostorima još nije viđen, rekao je autor i direktor projekta Miroslav Kržik.

Igre su osmišljene su i pokrenute 2010. godine pod imenom „Jadranske igre”. Nakon par sezona, igre su se počele širiti van Jadrana i postaju sve popularnije na evropskoj sceni pa menjaju ime u „City Games”.

Na igrama je osim Srbije, učestvovalo još 11 zemalja: Mađarska, Italija, Luksemburg, Češka, Velika Britanija, Poljska, Nemačka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija.

Ove godine srpske kvalifikacije održavaju se u 10 gradova.

Ono što je najbitnije jeste da takmičari ne moraju biti profesionalni sportisti. Bitno je imati timski duh i želju za dobrom zabavom koja je ovde zagarantovana. Tim se sastoji od 6 članova od kojih dvoje moraju biti ženskog pola.

U Čačku se održava drugo polufinalno veče gde se biraju najbolje ekipe koje će se oprobati u igrama finalne večeri na Zlatiboru.