Na repertoaru bioskopa Cineplexx Kragujevac, od 7. do 13. decembra, naći će se četiri nova naslova: „Vonka”, „Tiha noć”, „Kako se kresnuti” i „Crni petak”.

Vonka” (od 9. decembra) - Od Paula Kinga, redItelja filmova „Paddington” i producenata „Harry Potter” i „Fantastic beasts” franšiza, dolazi opojna mešavina magije i muzike, haosa i emocija, sve ispričano neopisivo emotivno i sa puno humora.

U glavnoj ulozi je fenomenalni Timoti Šalame. Ovaj neodoljivo živopisan i inovativan filmski spektakl predstaviće publici mladog Vilija Vonku, prepunog ideja i odlučnog da promeni svet jednim ukusnim zalogajem - dokazujući da najbolje stvari u životu počinju sa snom, i ako ste dovoljno srećni da upoznate Vilija Vonku, sve je moguće.

Temeljeno na izvanrednom liku iz priče „Čarli i fabrika čokolade”, najprepoznatljivije dečije knjige Roalda Dala i jedne od najprodavanijih dečjih knjiga svih vremena, „Vonka" priča čudesnu priču o tome kako je najveći izumitelj, čarobnjak i proizvođač čokolade na svetu postao omiljeni Vili Vonka kakvog danas poznajemo.

Tiha noć” - Ožalošćeni otac izvršava svoju dugo očekivanu osvetu protiv nemilosrdne bande koja mu je sina ubila na badnji dan.

Ova napeta akcija legendarnog reditelja Džona Vua i producenta filma „Džon Vik” donosi spektakularne akcijske scene, obećavajući neverovatnu napetost i uzbuđenje koje će vas držati prikovane za velika platna.

Crni petak” - Posle nereda koji su se tragično završili na Crni petak, tajnoviti ubica inspirisan praznikom Dan Zahvalnosti izvršava teror na mesto koje je osnovalo taj praznik.

Otimajući stanovnike jednog po jednog, ono što počne kao nasumična ubistva iz osvete uskoro postaje deo većeg, podmuklog prazničnog plana.

Kako se kresnuti” - Tara, Skaj i Em, planiraju svoje najbolje leto. U grčkom gradiću Malia nema čega nema. Piće, klubovi, dobra muzika i dobri tipovi su kao sastojci svih žurki nad žurkama. Tara ima dve misije, da se dobro zabavi i napokon da ima seks. Naime, jedina je u društvu koja „to” još uvek nije obavila.

Ova empatična i živa priča o prijateljstvu, mladoj seksualnosti i sazrevanju ovenčana je nagradom Izvestan pogled u Kanu. Režirala ga je Moli Maning Volker koja je ove godine oduševila publiku i kao direktorka fotografije filma Buntovnica, jednog od nagrađenih ostvarenja na Sandens festivalu.