Pod sloganom „Moja filmska zvezda”, od 15. do 21. oktobra, u bioskopu Cineplexx Kragujevac održaće se 14. Kids Fest.

Kids Fest ove godine predstaviće raznovrsan filmski program, podeljen u dva programa - Kids i Teen.

Teen program, koji je namenjen omladini uzrasta od 12 do 18 godina, obuhvata poučne filmove iz celog sveta, dok će u okviru Kids programa, u bioskopu Cineplexx Kragujevac biti prikazano 13 filmova iz Norveške, Češke, Francuske i Nemačke među kojima će se naći priče o neverovatnim putovanjima, prijateljstvu i životinjama.

Posebno mesto na ovom Kids Festu imaju nastavci poznatih filmova „Bela i Sebastijan” i „Mali traktor Fergi”, koji su od samog početka prikazivani na Kids Festu. Tu su još „Igračke iz budućnosti” i „Fantastičan dan na planeti Zemlji”.

Među sinhronizovanim filmovima će se naći animacije poput „Cirklin, Koko i divlji nosorog”, „Kapetan Morten i kraljica paukova”, „Mumini i zimske čarolije” koji će najmlađe sigurno oduševiti.

Novi film crnogorskog reditelja Draška Đurovića, pod nazivom „Hozentarus”, govori o tajnom predmetu hozentarusu koji je jako potreban kralju koji ima sve. Tu su i animirani filmovi koje su mališani imali već prilike da pogledaju u bioskopima Cineplexx, jedan od njih je film „Misija Katmandu: Avanture Neli i Sajmona” pa evo idealne prilike za reprizu.

Filmovi koji su mame i tate vratili u njihovo detinjstvo i neko bezbrižnije i lepše vreme, a mališane apsolutno oduševili su „Ferdinand” i „Mali veseljak: Brod spasilac” koje ćemo gledati u okviru Kids Fest-a.