Ovogodišnje izdanje ŠIFF-a održaće se u Kragujevcu od 13. do 15. decembra, u Pozorištu za decu. Na 4. izdanju festivala biće prikazani debitantski filmovi koji su bili zapaženi i nagrađivani u protekloj godini.

U tri dana festivala, publika će moći da odgleda 10 dugometražnih filmova sa prefiksom Internacionalni i to: 7 filmova domaće kinematografije i 3 strana filma iz: Nemačke, Hrvatske i Francuske.

Prvog dana festivala, 13. decembra, u petak, od 18 sati, publika će moći da vidi nemački film „Atlas”, reditelja Davida Nawratha. U 20 sati je svečano otvaranje festivala, a nakon toga biće prikazan film „Taxi bluz”, reditelja Miroslava Stamatova.

Od 22 sata iste večeri,  prikazuje se film apsolutnog pobednika pulskog festivala „Dnevnik Diane Budisavljević” iz Hrvatske, rediteljke Dane Budisavljević.

Drugog dana festivala u subotu, od 16 sati prikazuje se film iz Francuske „Užareni duh”, režija Stephane Batut. Od 18 sati domaći film „Realna priča”, reditelja Gordana Kičića, a od 20 sati, ŠIFF prikazuje film „Asimetrija”, a nakon projekcije filma publika će imati priliku da razgovara sa rediteljkom filma Mašom Nešković.

Termin od 22 časa je predviđen za film „Četiri ruže”, reditelja Vasilija Nikitovića.

Trećeg dana festivala, 15. decembra (nedelja), od 18 sati, publika će videti film „Psi umiru sami”, reditelja Nikole Petrovića. Ispred ekipe filma predstaviće se glumica Mina Obradović.

Projekcija od 20 sati je rezervisana za film „Moj jutarnji smeh”, nakon koga publika ima priliku da razgovara sa  rediteljem filma Markom Đorđevićem. Na samoj završnici festivala, od 22 sata, prikazujemo film „Ekipa”. Nakon projekcije sledi razgovor sa rediteljem Markom Sopićem.

Festival je takmičarskog karaktera, a najbolji film odabraće kragujevačka publika, posetioci festivala, glasanjem nakon projecija filmova. 

Uz podršku Filmskog Centra Srbije ove godine obezbeđena je i novčana nagrada za pobednika u konkurenciji dugometražnog filma, u iznosu od 60.000 dinara.

Od pratećeg programa, ove godine biće prikazano 8 kratkometražnih filmova - Nacionalna klasa, nakon kojih će biti emitovani kratki filmovi iz Austrije.

Program kratkog filma je  13. i 14. decembra u Domu omladine od 12 sati, a ulaz na kratkometražne filmove je besplatan.

Cena dnevne ulaznice za dugometražne filmove iznosi 300 dinara i važi za sve projekcije tog dana.

Karte su mogu nabaviti na blagajni Pozorišta za decu i u Domu omladine.

Ovogodišnje, četvrto izdanje Šiff-a su podržali : Filmski Centar Srbije, Grad Kragujevac, Ministarstvo Kulture i informisanja Republike Srbije, Goethe institut, Austrijski kulturni forum i Francuski institut za kulturu.