Po drugi put u Srbiji, u periodu od 2. do 9. Novembra, u bioskopima Cineplexx BIG Beograd, Cineplexx Kragujevac Plaza i Cineplexx Niš, održaće se filmska revija „Cinemafest”, koja nam donosi nove filmske hitove. Reviju otvara najkontroverzniji ruski film godine „Matilda“ . Na programu u okviru ovogodišnjeg Cinemafesta gledaćemo i „Čudesnu panoramu“ , film Vudija Alena. Tu su i novi radovi reditelja Daga Limana – „Zid” i Voltera Hila – „Zadatak“, „Muzej čudesa“ Toda Hejnsa. Na repertoaru je i novi projekat Džordža Klunija „Predgrađe“. Sa festivala u Torontu na Cinemafest i bioskope Cineplexx, stiže francuska komedija „I to je život”.

Matilda / Matilda

2. novembar  u 20h

U sumrak carske Rusije rodila se jedna od ljubavi koje menjaju svet. Primabalerina Boljšoj teatra Matilda Kšesinskaja i posljednji ruski car Nikolaj Aleksandrovič, iliti Nikolaj Drugi, u vrtlogu strasti, umjetnosti i zabranjene ljubavi stvorili su legendu koja prevazilazi sve granice vremena i prostora. Izbor srca uvek je ispravan, ali sme li se njime voditi i vladar imperije na kolenima. Da li je moguća ljubav plemića plave krvi i obične plesačice? “Matilda” je kontroverzna istorijska saga, zasnovana na istinitoj priči. Ovo je priča o naličju ruskog carskog dvora, poslednjim danima najveće moderne svetske imperije, ali i o baletu, stvaranju čuvenog Boljšoj teatra i ljubavi koja nikada ne umire.

Muzej čudesa/Wonderstruck

3. novembar u 20h

Scenario je nastao iz romana Brajana Selznika koga je kritika nagradila prestižnim nagradama. Ben i Rozi su deca iz različitih vremena, on je opčinjen potragom za svojim ocem koga nikada nije upoznao, a ona sanja o misterioznoj glumici koju je upoznala iz foto buka. Kad Ben otkrije skrivene tragove u svojoj kući a Rozi bude privučena naslovima iz novina oboje kreću u potragu za onim stom im nedostaje. Neverovatna će biti simetrija njihovog putovanja i potrage.

Ispod mosta među stijenama

4. novembar u 20h

U samom centru Podgorice, pod mostom na Morači, pronađen je leš. Brzo se doznaje da se radi o vrlo poznatom pripadniku zločinačke organizacije. Salo je inspektor koji, u jednom vrlo teškom danu za njega, mora još i da istražuje ubistvo. U posljednje vreme mu se dešavaju izlivi besa, a ni problemi sa medijima ga nisu zaobišli. Uz to, za vratom mu je banka koja ga maltretira oko nekog duga, ljubavna veza mu se raspada, a zbog istrage nije u mogućnosti da isprati čas baleta na kojem je njegova kćerka iz razvedenog braka. Pojavljuju se prvi rezultati obdukcije i osumnjičeni, pa Salo, zajedno sa svojim partnerom Ratimirom počinje da obilazi grad i sklapa kockice zločina koji je uzbudio Podgoricu. Iznenada, jedan poziv menja pravila igre. Salo ulazi u utrku sa vremenom, a pritisak je neizdrživ. Stara izreka kaže da svaki detektiv tokom istrage zapravo pronalazi sebe.

I to je život / Le sens de la fete

5.novembar u 20h

Maks vodi firmu za organizovanje događaja skoro 30 godina. Tokom karijere isplanirao je stotine zabava, ali mu je takav život napokon dosadio. Danas je Pjerov i Helenin veliki dan. Venčavaju se u predivnom zamku iz 17. vijeka. Po običaju, Maks ništa nije prepustio slučaju i sve je dovedeno do savršenstva. Konobari, kuvari, kuhinjsko osoblje, fotograf, bend, cvjetni aranžmani – sve je na svom mestu. Međutim, venčanje iz snova lako bi se moglo pretvoriti u katastrofu koja klizi ka sigurnom fijasku. Turbulentne uspone i padove naizgled idealno organizovanog događaja gledaćemo kroz oči radnika zaduženih da najluđe probleme rešavaju u hodu – poput duhova! Jedini cilj – zabava mora da uspe!

Zid/The Wall

6. novembar u 20h

Triler koji nam stiže od reditelja filmova “Gospodin i gospođa Smit” i “Bornov ultimatum”. Dvojicu vojnika od života i smrti deli samo trošni ZID. Zid ih razdvaja od iračkog snajperiste. Njihova borba nije samo borba na život i smrt nego borba volje i mudrosti da izađu iz situacije u koju su upali. Ovaj triler je režirao Dag Lajman koji u svojoj filmografiji potpisuje filmove “Gospodin i gospođa Smit” i “Bornov ultimatum” .

Zadatak / The Asignment

7. novembar 20h

Film Voletra Hila sa Mišel Rodrigez i Sigurni Viver u glavnim ulogama! Plaćeni ubica Frenk Kičen (Mišel Rodrigez) dobija smrtonosni zadatak, ali nakon što su ga izigrali ljudi koji su ga angažovali, on se budi posle operacije, pri čemu otkriva da više nije muškarac nego žena.U potrazi za osvetom, Frenk se sukobljava sa ženom koja ga je transformisala (Sigurni Viver), doktorkom koja i sama ima svoju skrivenu agendu, osvetu za ubijenog brata.