Koncert grupe „Coucou Abel”, promocija debitantskog albuma održaće se u sredu, 7. novembra, u Kontakt galeriji SKC-a, od 22 sata.

U okviru projekta „Konkurs za Prvi CD”, „Coucou Abel" je izabran za jedan od dva sastava kome je SKC Kragujevac objavio prvo izdanje. Članovi ovog ansambla su Pavle Popov, Srđan Popov, Marko Ignjatović i Feđa Tom Frenklin.

„Coucou Abel” u svojim pesmama kombinuje karakteristike brojnih i naizgled nespojivih žanrova, ali taj „crossover” je potpuno u funkciji priče koju žele da ispričaju i osećanja koja žele da izazovu. Sve i dalje zvuči prepoznatljivo, ali opet novo i sveže.

Muzički ansambl „Coucou Abel" (Kuku Abel) nastao je iz ljubavi braće Popov prema space pop i noir jazz muzici pedesetih godina prošlog veka.

- Kroz svoje autorske kompozicije probali smo da oživimo specifičan duh tog vremena, naivni doživljaj svemira i trenutak kad je čovek sleteo na mesec. Iz današnje perspektive sve ovo deluje magično, kao da su tada ljudi bili bliži svemiru i zvezdama nego danas i pored celokupne tehnologije koja se dosta razvila od tih dana i novih saznanja koja izgleda više ne utiču na duh na pravi način i ne daju tu vrstu poleta ljudima, kažu za svoju muziku članovi grupe.