U kulturnom centru UMMUS, u petak 11. oktobra, nastupiće novonastali kragujevački bend „Bauk”, a zatim će binu prepustiti „Čvrgama”, energičnom sedmočlanom požarevačkom ska pank bendu.

Bend Bauk imaće svoj prvi javni nastup. Jedan su od retkih bendova koji u svojoj muzici koriste aboridžinski instrument - didžeridu.

Ideja ovog benda je da se poezija Damira Nedića (vokal) spoji sa autorskom muzikom Ivana Stanojevića Mikija (didžeridu i kahon) i Marka Fimića Fimketa (gitara).

Njihov prvi spot snimljen je u septembru sa mobilnog telefona iz jednog kadra za potrebe konkursa Mobil demo festa. Video je snimljen za pesmu „Pobuna” koja je već uveliko naišla na pozitivne ocene publike. Nastali su u aprilu i ovo će biti njihov prvi javni nastup.

Bend „Čvrge” je svirao po klubovima i festivalima širom Srbije i regiona, zabeleživši i nastupe sa svetskim zvezdama ska scene, kao što su legendarni „The toasters” i „New York ska jazz ensemble”. Ovaj bend oformljen je 2011. godine u Požarevcu, ali ga danas čine članovi i iz Kragujevca, tako da je bend postao međugradska kooperacija, kako to u šali kažu njegovi članovi.

Trenutnu postavu benda čine Danijel Panić (vokal, trombon, harmonika), Petar Đorđević (gitara), Marko Živković (bas gitara), Nikola Cvetković (truba), Ivan Stanojević (truba), Marko Pajkić (bubnjevi) i Stojan Arsić (udaraljke).

Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je 200 dinara.