Centar za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ proslaviće 17. decembra 112 godina postojanja. Tim povodom tokom decembra biće organizovano nekoliko koncerata i predstava, kojima će Centar predstaviti publici svoj raznovrsni program.

Tako će večeras na sceni Knjaževsko srpskog teatra biti priređen koncert posvećen dr Sanji Perišić, a publici će se predstaviti izvođači tradicionalnih pesama i muzike Crne Gore.

Publika će u petak 8. decembra u Pozorištu za decu moći da pogleda predstavu „Tačka“, koja govori o životu dece bez roditeljskog staranja, nasilju u porodici i vršnjačkom nasilju.

Za ljubitelje tradicionalnih izvornih pesama, u sredu 13. decembra, u Sali PMF-a, biće organizovan koncert Pevačke grupe „Arhaika“, dok će 23. decembra u Sportskoj hali „Jezero“ svoj koncert imati Škola narodnih igara i mlađih ansambala sa gostima. Istog dana biće održan i koncert Folklornog ansambla „Abrašević“, uz pratnju Velikog narodnog orkestra.

U okviru ovih svečanosti, u prostorijama „Abraševića“, 21. decembra, deset godina postojanja proslaviće i Književni klub.