Kragujevac će naredne nedelje biti domaćin manifestacije „Dani Izraela”.  Manifestacija će otpočeti izložbom „Pisma Hilde Dajč” u sredu, 11. aprila, u Muzeju „21. oktobar”. Izložbu čine pisma jevrejske devojke koje je pisala u poslednjim danima svog života iz logora Staro sajmište.

U okviru „Dana Izraela” biće održan Izraelski filmski karavan u Domu omladine u okviru koga će biti predstavljeno šest najznačajnijih filmskih ostvarenja izraelske kinematografije, u četvrtak, 12. aprila.

Istog dana, u narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić” biće otvorena izložba pod nazivom „Razmena pogleda”.

Istog dana će na Ekonomskom fakultetu biti održana dva predavanja iz oblasti preduzetništva, odnosno startup kompanija, koja će održati eksperti iz ove oblasti. Oni će podeliti pozitivna iskustva iz svoje zemlje, s obzirom na to da je Izrael država koja ima najviše startup kompanija po glavi stanovnika.

Predavanje na temu „Tel Aviv - priča o startup gradu” održaće Gilad Uzilej, direktor kompanije Tel Aviv global, dok će na temu „Izraelski startup ekosistem - Kako izgraditi uspešan startup već sutra ujutru” govoriti Moše Sarfati, osnivač kompanije „Krypton venture capital”.

Zamenik ambasadora Izraela, Dženi Sedov održaće u petak, 13. aprila predavanje na temu razvoja inovacija po modelu Izraela, u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.

„Dani Izraela” će biti završeni održavanjem Poslovnog foruma u Regionalnoj privrednoj komori na temu saradnje u oblasti privrede  i turizma.

Program realizuje Grad Kragujevac u saradnji sa Ambasadom Izraela u Srbiji.