Pozorišna kritičarka Ana Tasić i ovogodišnja selektorka odabrala je sedam najboljih predsatava koje će se takmičiti na 46. Danima komedije u Jagodini. Kao i svake godine festival če početi 20 marta, a otvoriće ga predstava „Pasivno pušenje”  Zvezdara teatra iz Beograda. Rađena po tekstu Nebojša Romčević, u režiji Egona Savina ova predstava govori na komičan način govori o gorkim problemima koji potresaju življenje u Srbiji na putu za EU..

Narednog dana publika će u Domu kultute  Jagodini moći da pogleda autorski projekat Olje Đorđević – predstavu „Dok te ja hranim i oblačim” – Pozoršta mladih iz Novog Sada. U pitanju je priča o odrastanju i odnosima dece i roditelja ispriča na komičan način.

U sredu, 22. marta, nastupiće Šabačko pozorište sa predstavom „Revizor za jugoistok”.  Tekst Svetislava Basare koji govori o večitoj temi vlasti i odnosa ljudi prema vlasti,  na scenu je postavio Marko Torlaković kome je ova predstava rediteljski debi.

Predstavu „Hor bečkih dečaka” Teatra Carte Blanche iz Beograda rađena po tekstu Miroljuba Nedovića publika će na Danima komedije gledati 23.marta, a već sutradan na scenu će stupiti glumci Narodnog pozorišta iz Subotice sa predstavom „2 u 1” koju je po tekstu Reja Kunija režirao Petar Jovanović.  

Za neku od nagrada takmičiće se i Centar za interaktivnu umetnost Ispad iz Beograda sa predstavom „Udaj se muški”. Okosnicu dela Dunje Petrović u režiji Marije Lipovski čini organizacija jedne svadbe prilikom koje dolazi do različitih peripetija vrlo tipičnih za domaći mentalitet.

Poslednjeg takmičarskog dana Jagodinci će moći da pogledaju još jednu predstavu Zvezdara tatra –„Hipnoza jedne noći”. Ovoga puta u pitanju je tekst, ali i režija Dušana Kovačevića, dok glavne uloge igraju Ljubomir Bandović i Anica Dobra.

Pobednici festivala biće poznati kao i uvek 27. marta na Svetski dan pozorišta. Osim što će moći da sazna ko su ovogodišnji lauteati publika će tog dana moći i da se zabavi uz predstavu „Celo telo tu me boli” – Gradskog pozorišta „Jazavac” iz Banja Luke.

Prvi Festival komedije u Jagodini održan je 1971. godine i imao je revijalni karakter. Već sledeće 1972. godine,postao je takmičarski i od tada nosi naziv Dani komedije i predstavlja jedan od najstarijih festivala u Srbiji koji se svake godine održava u Jagodini od 20. do 27. marta.