Srbiju će na 63. Evrosongu u maju u Lisabonu predstavljati Sanja Ilić i grupa „Balkanika" s pesmom „Nova deca". Oni su, u konkurenciji 17 takmičarskih kompozicija, trijumfovali sinoć u Sava centru na festivalu „Beovizija", na kome se posle devet godina ponovo birao naš predstavnik za evropsko muzičko takmičenje.

Grupa „Balkanika" je važila za favorita takmičenja, pa njihov trijumf nije nikog iznenadio. Kragujevčani su pak bili ponajmanje iznenađeni pobedom jer je među članovima „Balkanike” „naše dete” mlada pevačica Danica Krstić.

Dugogodišnja solistkinja kragujevačkog „Abraševića“ poznata je po savršenom izvođenju tradicionalnih pesama.

Završila je muzičku školu „Dr Miloje Milojević” u Kragujevcu, kao i Prvu kragujevačku gimnaziju. Student je etnomuzikologije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Pevanjem se bavi od svoje pete godine.

Svoj prvi javni nastup imala je 2004. godine u dvorani „Šumadija”, sa poznatom izvođačicom tradicionalne muzike Biljom Krstić, prestavivši se izvedbom pesme „Puče puška”.

Imala je priliku da 2005. svojim glasom i pesmom „Jare moje”, otvara dečiju svetsku olimpijadu „Brno 2005”, u Češkoj.

Tri godine kasnije snima pesmu za jednu od najpopularnijih serija, Ranjeni orao, a 2009. pesmu za seriju Greh njene majke.

Bila je pobednica serijala „Šljivik”, u kategoriji vokalni solista, prestavivši se pesmom „Kiša pada trava raste”, koji se emituje na Radio-televiziji Srbije, a 2015. se našla u finalu srpskog izbora za Evroviziju.

Učestvovala je i na mnogobrojnim humanitarnim koncertima sa najpoznatijim imenima naše scene, a nastupala je takođe i u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Holandiji, Poljskoj, Rumuniji...

Danica Krstić je, inače, treća Kragujevčanka, posle Marije Šerifović i Jelene Tomašević, koja će predstavljati Srbiju na takmičenju za pesmu evrovizije.