Kragujevački bend „Darkshines”, posle višegodišnje diskografske pauze, vraća se na scenu singlom i spotom „Zaboravi me”, najavljujući, na taj način, treći album „Predaj se”. Ovo izdanje, sa 10 pesama, objaviće u martu 2022. promoterska kuća Long Play.

Period pandemije „Darkshines” su iskoristili da rade na novom materijalu. Alfa i omega benda, gitarista Branislav Blagojević, alias Boža Friedman, koji je komponovao pesmu „Zaboravi me”, a tekst uradio zajedno sa pevačicom Dušicom Đurđević, kaže da uopšte nisu imali dilemu kojom numerom bi trebalo da se vrate posle pauze:

- „Zaboravi me” je hit u svakom smislu te reči. Prava A1 stvar. Krasi je ono po čemu je „Darkshines” prepoznatljiv. Melodična, energična, sofisticirana, produkcijski savršena. Kažu da dobitnu kombinaciju ne treba menjati, tako da je i ovaj put ekipa u sastavu Ivan Ilić - audio i Ralle Petrović - video, odradila vrhunski posao.

Đurđevićeva se nadovezuje, ističući da su primeri iz svakodnevnog života, a delom i iz ličnog iskustva, bili inspiracija za ovu numeru koju, aranžmanski, potpisuje ceo bend:

- To je melodična pesma tvrđeg zvuka, čije strofe sa kulminacijom u refrenu čine zatvorenu ljubavnu priču o emotivno iskorišćenoj devojci, i njenom saznanju da je druga u životu već zauzetog muškarca, koji je vešto obmanjuje.  Njena ljubav, tuga, razočaranje, očaj i pad u trenutku suočavanja sa istinom pretvoriće se u bes, te će ona svojim odlučnim „Zaboravi me” prekinuti svaki kontakt sa sada već bivšim voljenim. Mislim da je svako od nas bar jednom u životu doživeo nešto slično. Pad nije poraz, već samo sabiranje naših unutrašnjih snaga, kako bismo se podigli i nastavili da hodamo dalje kroz život, objašnjava Dušica.

Uz Božu i Dušicu, aktuelnu Darkshines postavu čine Ivan Ilić (gitara), Ratko Petrović (bas gitara) i Vladimir Lazarević (bubnjevi). Bend je nastao još 2003. godine. Do sada su objavili albume „Where” (2005) i „Love is never ending” (2012), kao i DVD „Live in Kragujevac” (2010).  U kasnijoj fazi okrenuli su se pesmana na srpskom jeziku. Veliku pažnju privukao je maksi singl sa obradom hita Olivera Mandića „Pitaju me, pitaju”, i autorskom numerom „Šta je to bilo s nama”. Darkshines se pojavljuju i na kompilaciji „Vreme brutalnih dobronamernika”, pesnika Milana B. Popovića, gde su, na njegov tekst, snimili pesmu „Umiriti dan”.