Priznanje „Najlepše dvorište” u 2019. godini poneli su Milanče i Ana Obradović iz Lužnica, drugo mesto pripalo je Radiši Radosavljević iz Svetinje, a treće Zorici Stamenković  iz Poskurica.

Prvo mesto za Najlepše etno dvorište pripalo je Dragici Gajić iz Dulena, drugo Ješić Marku iz Vlakče, a treće mesto je osvojila OŠ „Prota Stevan Popović“ iz Čumića.

U kategoriji Najlepše park dvorište prvo mesto osvojila je Lidija Lazić iz Stragara, drugo Miroslav Vučković iz Vlakče, a treće Mirjana Jovanović iz Cerovca. U kategoriji Najlepši detalj prvo mesto je osvojila Nada Gajić, drugo Slavojka Ješić, a treće Draga Pavlović, svi iz Vlakče.

Na ovogodišnjem takmičenju Dani otvorenih dvorišta učestvovala su 62 domaćinstva iz 13 sela.

Pored pehara i zahvalnica, za sve dobitnike obezbeđene su i nagrade: baštenske makaze, crevo ili rukavice, sadnice cveća i drveća, vaučere za otvorene ili zatvorene bazene, a najbolji su od Dunav osiguranja dobili „Čuvara kuće” na godinu dana.

Manifestaciju „Dani otvorenih dvorišta” već 13 godina uz podršku grada Kragujevca organizuje Gradska turistička organizacija u saradnji sa Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj.