Kragujevački Dom omladine organizuje 2 koncert povodom 75 godina postojanja ove kulturne ustanove.

Najpre će 8. septembra, nastupiti „Osvajači”, a 9. septembra „Partibrejkersi”. Oba koncert biće organizovana na Đačkom trgu, ispred Prve kragujevačke gimnazije, od 21 sat.

Dom omladine u Kragujevcu je kulturna ustanova koja ima dugu i bogatu istoriju. Osnovan je 1948. godine kao Omladinski dom, sa ciljem da okuplja i podstiče mlade ljude da se bave različitim vidovima umetnosti i kulture.

Bio je svedok i učesnik mnogih istorijskih događaja i promena u društvu, kao što su omladinske radne akcije, Dan mladosti, ratovi i sankcije, demokratske promene, evropske integracije i globalizacija.

Kroz svoje programe je pratio i stvarao trendove u urbanoj kulturi mladih, nudeći im prostor za izražavanje, učenje i zabavu.

Dom omladine je takođe bio mesto susreta i saradnje sa drugim kulturnim institucijama, organizacijama i umetnicima iz zemlje i inostranstva.

Danas je Dom omladine polivalentni kulturni centar koji obuhvata razne oblasti umetnosti, kao što su muzika, pozorište, film, likovna umetnost, književnost i multimedija. U sastavu ustanove rade škole za mlade talente, kao i radionice za decu i odrasle. Dom omladine je takođe organizator ili partner u mnogim značajnim manifestacijama koje privlače veliki broj posetilaca i medija.

Ove godine Dom omladine proslavlja 75 godina postojanja, pokazujući svoju vitalnost i značaj za kulturni život grada i regiona.