Povodom obeležavanja 20 godina postojanja FILUM-a, u kragujevačkoj galeriji „Mostovi Balkana”, u četvrtak 3. februara, biće otvorena izložba nagrađenih grafika iz tog perioda. Izložba će biti otvorena u 20 sati.

Izložbu organizuje Odsek za primenjenu i likovnu umetnost, a postavka nosi naziv „Grafika - 20 godina FILUM-a”. Kragujevačka publika može je pogledati do 23. februara.

- Dvanaestoro nekadašnjih studenata (i nekolicina drugih, koji se nisu našli u ovom, jednom od mogućih izbora), pronašli su prava oruđa, znali su šta da očekuju od svog pokoravanja, nisu bili slepo poslušni, projektovali su svoja dela i zamislili krajnji rezultat, gledali su višestruko unapred… I tako su stigli do cilja. Pokazali su i najvažnije, o tome svedočim – sposobnost da odbace lance koji su postali škodljivi, i da potraže druge, koji će pogodovati njihovim novim zamislima. Aktuelan rad ili svedočanstvo o negdašnjim interesovanjima i mladalačkim epizodama, svejedno, izložene grafike dragocen su trag proteklih vremena i putokaz za one koji dolaze, napisao je u katalogu izložbe Vladimir Ranković.