Poslednje nedelje novembra galerija „Rima” organizuje dve izložbe, u Kragujevcu i Beogradu, kojima ujedno završava svoj izložbeni program za 2020. godinu.

Publika će se na izložbama upoznati sa radovima dvojice istaknutih srpskih i jugoslovenskih umetnika čije apstraktno slikarstvo je sa uspehom bilo prepoznato i prihvaćeno u pariskoj umetničkoj sredini pedesetih i šezdesetih godina 20. veka.

Najpre će u sredu 25. novembra u Kragujevcu biti otvorena izložba Milorada Bate Mihailovića posvećena do sada neizlaganim radovima iz njegovog prvog pariskog perioda, nastalim između 1953. godine i početka šezdesetih godina 20. veka.

Dva dana kasnije, u petak 27. novembra u Beogradu otvara se izložba Đorđa Ivačkovića (1930-2012) čiji fokus je na grupi slika velikih formata nastalih povodom umetnikovog nastupa na Pariskom bijenalu 1965. godine.

Usled pogoršane epidemiološke situacije izostaće svečana otvaranja, ali će zainteresovana publika, uz poštovanje preporučenih preventivnih mera, izložbe moći premijerno da poseti na dan otvaranja u periodu između 18 i 20 sati.