Festival harmonike: Najbolji sa svetskih takmičenja

 

 

Kragujevac će od 6. do 10. novembra biti domaćin 26. festivala umetnika harmonike.

Festival umetnika na harmonici i ovog puta okupiće laureate najvećih svetskih takmičenja harmonike, pa će tako i ove godine kragujevačka publika biti u prilici da vidi najbolje soliste sa takmičenja u Arasateu, Klingentalu i Kastelfidardu, kao i najbolje na Svetskom kupu i Svetskom trofeju u prošloj godini.

Tokom pet dana festivala, ljubitelji zvuka na harmonici uživaće u koncertima koji će do petka 10. novembra biti izvođeni u sali Prve kragujevačke gimnazije. Koncerti počinju u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Učesnici ovogodišnjeg festivala su gosti iz Rusije, Kine, Portugala i Slovenije, pa će kragujevačka publika biti u prilici da sluša izvođače koji sviraju širom sveta. Tako će na festivalu nastupiti pet pobednika svetskih takmičenja, među kojima je i Vitalij Kondratenko iz Rusije, pobedniik Svetskog trofeja u Portugaliji 2016. godine, Žoze Valente iz Portugalije, Jianan Tian iz Kine, Nikita Vlasov iz Rusije i Neža Torkar iz Slovenije.

Organizatori ove manifestacije je Muzički centar „Ad libitum”, koji se ove godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i grada Kragujevca.