Projekcija filma „Osmi povjerenik”, reditelja Ivana Salaja biće održana u utorak, 28. januara u Kontakt galeriji SKC-a od 20 sati, a ulaz je slobodan.

Ova komedija je bila najgledaniji film u Hrvatskoj u 2018. godini, nastala po istoimenom bestseleru i više puta nagrađivanom romanu, hrvatskog pisca Renata Baretića.

Sam roman je doživeo nekoliko izdanja i naravno ogroman tiraž. Reč je, po mnogima, o jednom od najkvalitetnijih i najduhovitijih romana napisanih u poslednjih 30 godina na Balkanu. Baretić je inače koscenarista još jednog velikog filmskog hita – „Što je muškarac bez brkova”.

Siniša je arogantan i ambiciozan zagrebački političar koji se odjednom nalazi u srcu skandala. Da bi spasila njegovu buduću političku karijeru vlada ga šalje na najdalje naseljeno ostrvo u Hrvatskoj – Trećić, kao svog poverenika da organizuje lokalnu samoupravu. Sedam prethodnih poverenika je već palo na tom zadatku.

Na ostrvu bez telefona i interneta, punom starih ljudi koji govore gotovo nerazumljivim hrvatskim dijalektom i plejadom apsolutno najneverovatnijih likova, jedina pomoć mu stiže od mladića Tonina, obolelog od epilepsije.