Projekcija filma „Čujte i počujte: Maštanje o novom konektovanom svetu” održaće se u utorak, 14. maja, u 20 sati, u Kontakt galeriji kragujevačkog SKC-a.

Kakav je i koliki egzistencijlni uticaj robitike, interneta stvari (Internet of Things) i veštačke inteligencije na život čoveka? Društvo danas zavisi od interneta u skoro svakom pogledu, ali retko kada zaista zastanemo da preispitamo njegovu beskonačnost, svemogućnost i nezaustavljivu omniprisutnost.

Reditelj Verner Hercog istraživanje našeg ubrzanog online života u kojem smo svi povezani, dokumentuje pričama različitih čudnih i zabavnih pojedinaca – od internet pionira do žrtava radijacije wi-fi uređaja, čije anegdote i iskustva prikazuju kompleksnu sliku našeg vrlog novog sveta.

Hercog opisuje internet kao jednu od najvećih revolucija koju trenutno proživljavamo, ali ipak svoj entuzijazam prizemljuje uznemirujućim pričama sajber bulinga i zavisnosti od interneta.

Uz detaljno prikazane analize sadašnjeg stanja interneta i world wide web korisnika, postavljaju se smislena pitanja o njegovoj budućnosti. Između ostalog, i da li će nam uskoro – ukoliko već nije – on doneti više štete nego koristi?

Ulaz na projekciju filma je slobodan.