U kragujevačkom SKC-u, u petak i subotu, (25. i 26. oktobra) održaće se Francuski filmski karavan, a publika će biti u prilici da pogleda 4 filma: „Sećanje”, „Ljubomora”, „Lice anđela” i „Broj jedan”.

Ulaz na sve projekcije je bespatan, a projekcije počinju u 19 i 21 sat.

Petak, od 19 sati

Sećanja / Les Souvenirs (FRA, 2014, 92’), Režija: Jean-Paul Rouve

Igraju: Michel Blanc, Annie Cordy, Chantal Lauby, Mathieu Spinosi

Kada njegova 85 godišnja baka jednog dana iznenada nestane iz svog staračkog doma, Roman kreće u potragu za njom, negde u svojim sećanjima. Po romanu Davida Foenkinosa, delikatan porodični portret u kome Annie Cordy, čarobna u svom polutonskom registru, daleko od uspeha na sceni, oživljava baku koja život vidi daleko i voli ga još više.

Petak, od 21 sat

Ljubomora / Jalouse (FRA, 2017, 97’), Režija: David Foenkinos, Stéphane Foenkinos

Igraju: Karin Viard, Dara Tombroff, Anne Dorval

Natali Peše, razvedena profesorka književnosti, menja raspoloženje od danas do sutra, od brižne do bolesno ljubomorne majke. NJena prva meta, divna osamnaestogodišnja ćerka, Matilda, igračica klasičnog plesa. Međutim, njen opseg se ubrzo širi i na prijatelje, kolege, pa čak i komšije. Između uzburkane komedije i psihološke neizvesnosti, pratimo neočekivano ljuljanje emocija jedne žene.

Subota, 19 sati

Lice anđela / Gueule d’ange (FRA,2018, 108’), Režija: Vanessa Filho

Igraju: Marion Cotillard, Ayline Aksoy-Etaix, Alban Lenoir

Marlen, mlada i neodgovorna žena, živi sama sa svojom osmogodišnjom ćerkom. Jedne noći, nakon što je upoznala mladića u klubu, odlučuje da ode, ostavlja ćerku prepuštenu samoj sebi. Film predstavljen na Kanskom festivalu 2018 godine, u selekciji Izvestan pogled.

Subota, 21 sat

Broj jedan / Numéro une (FRA, 2017, 110’), Režija: Tonie Marshall

Igraju: Emmanuelle Devos, Suzanne Clément, Richard Berry

Emanuel Blaše je briljantni inženjer, popela se na vrh svoje kompanije u izvršni odbor. Jednog dana, mreža uticajnih žena ponudila je da joj pomogne kako bi preuzela vođstvo kompanije CAC40. Emanuel bi bila prva žena na takvoj poziciji. Međutim u sferama u kojima još uvek dominiraju muškarci, gomilaju se kako profesionalne tako i intimne prepreke. Osvajanje je uzbudljivo, ali znači i rat.