Nakon prošlogodišnjeg premijernog i zapaženog nastupa, kragujevačka galerija Rima će i ove godine predstaviti srpske umetnike na uglednom sajmu umetnosti Viennacontemporary u Beču.

Imajući na umu prošlogodišnji uspeh i značaj koji ima ovaj vid nastupa na internacionalnoj umetničkoj i galerijskoj sceni galerija Rima se sa zadovoljstvom odazvala na poziv organizatora sajma da se i ovog septembra nađe među izlagačima u hali Marks.

Tokom četiri sajamska dana, od 26. do 29. septembra, Rima će predstaviti trojicu umetnika: Đorđa Ivačkovića, Dušana Otaševića i Ivana Šuletića.

Posetioci sajma imaće jedinstvenu priliku da prvi vide do sada neizlagane radove - Ivačkovićeve slike velikih formata iz šezdesetih i sedamdesetih godina, najnovije objekte akademika Otaševića, kao i  slike i crteže iz ovogodišnje produkcije Ivana Šuletića.

Svakako najveći sajam umetnosti u Austriji i jedan od najperspektivnijih u Evropi, Viennacontemporary okuplja preko stotinu galerija iz više od 25 zemalja i na jednom mestu pruža širok uvid u savremenu evropsku umetničku produkciju, sa fokusom na galerijama iz Centralne i Istočne Evrope. Imajući u vidu ugled galerija koje se pojavljuju na ovom sajmu, među kojima su i prestižne galerije Tadeuš Ropac, Martin Janda i Krinzinger, kao i činjenicu da sajam poseti veliki broj različitih stručnjaka, kustosa i konsultanata, predstavnika uglednih muzejskih institucija kao i uticajnih kolekcionara – sajam Viennacontemporary jeste pravo mesto na kome umetnici i umetnost iz Srbije mogu da preispitaju sopstvenu autentičnost i poziciju unutar tokova savremene evropske umetničke scene.