Izložba „Još ne sviće rujna zora”, autora Gorana Stojčetovića biće otvorena u kragujevačkoj galeriji SKC-a, u utorak, 8. maja, od 20 sati. Izložbu će uz prisustvo autora otvoriti hor Kragujevačko pevačko društvo, a biće otvorena do 31. maja.

- Crteži iz ove serije su počeli da nastaju 2016. tako što sam prvo drvenim bojama žvrljao po papiru, zatvorenih očiju, pre spavanja, pa sam ih sutradan dorađivao hemijskom - mnogi su završavani posle dve godine od tih prvih polusnih linija - u poslednjih par meseci pored žvrljanja, drvenim bojama nanosim fine obojene površine na papir, koje odmah brutalno razbijam grubom četkom sa razvodnjenim crnim akrilikom. Nakon toga sve to zajedno „potapam” plavom bojom hemijske olovke, potpuno nežnim i kontemplativnim potezima raščišćavajući te haotične površine i opredmećujući nevidljive slike i motive u meni, objašnjava umetnik.

Goran Stojčetović rođen je 1975. godine u Skoplju. Diplomirao je slikarstvo na Fakultetu umetnosti u Prištini 1999. godine. Bavi se dubinskom asocijativnom umetnošću koju pronalazi u nesvesnim i spontanim izrazima kroz crtež, sliku, fotografiju i performans.

Poslednjih par godina se posvećen je društveno angažovanim akcijama kroz koje preispituje psihovizuelne sadržaje pojedinaca i grupa ljudi sa kojima se susreće prilikom gostovanja u različitim sredinama i okolnostima.

Od februara 2015. vodi „Art brut studio VMA” u Dnevnoj bolnici Klinike za psihijatriju Vojnomedicinske akademije u Beogradu, gde pored likovnih radionica, radi i na teorijskom istraživanju odnosa umetnosti i psihologije.

Zaposlen je kao scenograf u Narodnom pozorištu Priština u Gračanici.