Izložbom „Portret Studenjaka” koja će biti otvorena u utorak, 7. februara, u 20 časova, Studentski kulturni centar Kragujevac započinje ovogodišnju izlagačku sezonu.

Izložba „Portret studenjaka” pruža nam priliku da kroz stare fotografije saznamo kako je nekada izgledao Studentski grad, njegovi stanari i društveni život, a kako danas izgleda ovaj studentski dom – iz vizure savremenika i polaznika radionice „Izvan okvira”. U kreiranju izložbe učestvovali su svi koji su želeli da sa nama podele svoja fotografska sećanja vezana za Studenjak. Izložbu prati veb-sajt www.izvanokvira.rs, na kome se nalazi blog sa fotografijama studenta koji sada žive u Studentskom gradu. Tokom pripreme izložbe oformljena je fejsbuk grupa „Portret Studenjaka”, u koju studenti postavljaju svoje fotografije druženja, omiljenih mesta, zanimljivih prizora. 

Izložbu će otvoriti Maida Gruden, istoričaka umetnosti i urednik likovnog programa Doma kulture Studentski grad i Marija Konjikušić, istoričarka umetnosti, koje su i kustoskinje ove izložbe. Ovu izložbu galerija SKC realizuje u saradnji sa Domom kulture Studentski grad. 

Publika će imati priliku da ovu izložbu pogleda do 3. marta 2017. u oba galerijska prostora SKC-a.