Ovogodišnji laureat prestižne nagrade „Pavle Vuisić” je glumica Gorica Popović. Ova nagrada će joj biti uručena krajem avgusta na otvaranju Filmskih susreta u Nišu (24-30. avgust).

U kratkoj šetnji kroz karijeru na velikim i malim ekranima (po IMDb 111 uloga), govoreći o svojim rolama Gorica Popović napominje:

- Film „Dorotej” je bio snažan izazov, „Pad Italije” Lordana Zafranovića, zasnovan na istorijskim činjenicama, obeležio je između ostalog ovdašnju kinematografiju, uloga u kultnoj „Nacionalnoj klasi” Gorana Markovića je jedna od onih koje veoma volim, zatim „U raljama života”… I da ne nabrajam. U svakom slučaju u uloge koje mi posebno znače ubrajam i onu u filmu „Kozje uši” (2017). Velika je, glumački sočna, retka za glumicu u ovim godinama, dobila sam za nju nekoliko nagrada. Veoma volim i ulogu u filmu „Delirijum tremens” Gorana Markovića, kaže slavna glumica.

Gorica Popović rođena je u Kragujevcu, a diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1976. godine u klasi prof. Predraga Bajčetića. Početkom osamdesetih radila je kao asistent na Katedri za glumu FDU u Beogradu. Stalni član Pozorišta Atelje 212 od 1982. godine.

Na filmu je debitovala ulogom novinarke u „Mirisu poljskog cveća” (1977) beogradskog reditelja Srđana Karanovića.

Nagrada „Pavle Vuisić” ima karakter nagrade za životno delo, ime velikog glumca nosi od 1994. (prethodno je nosila naziv „Slavica”), a prvi laureat sa novim imenom bila je Milena Dravić.

Da podsetimo, nagrada se dodeljuje za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i sličnim medijima.