Gran pri  22.Međunarnog lutkarskog festivala „Zlatna Iskra” u Kragujevci pripao je predstavi „Na vukovom tragu”, Pozorište mladih Novi Sad, u režiji Jakuba Maksimova.

U obrazloženju žirija navodi se da je reč je predstavi koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

- Precizna režija, fantastične glumačke i animatorske kreacije, uz pregršt audio vizuelnih elemenata sa likovno izuzetnim i funkcionalnim lutkama u svedenom, a opet funkcionalnom scenskom prostoru za igru, u posmatraču izaziva erupciju najrazličitijih emocija.

Nagrada za režiju pripala je Jakubu Maksimovu.

Nagrada za kreaciju lutaka dodeljena je Aleni Pavlović za kreaciju lutaka u predstavi „Bajka o izgubljenom vremenu”, u režiji Tamare Kučinović, a u izvođenju Pozorišta lutaka iz Mostara.

Specijalna nagrada za upečatljiv autorski izraz pripala je predstavi „Prefab” Mir. Teatra i kompanije Plata iz Praga.

Nagrada za vizuelni identitet dodeljena je predstavi „Negde drugde” u režiji Tina Grabnara, a u izvođenju Lutkovnog gledališča iz Ljubljane.

Nagrada za kolektivnu animaciju takođe je pripala ansamblu prvonagrađene predstave „Na vukovom tragu”, u režiji Jakuba Maksimova, Pozorište mladih Novi Sad.

Nagrada za glumačka ostvarenja dododeljena su Asji Kahrimanović Babnik, za ulogu devojčice u predstavi „Negde drugde”, u režiji Tina Grabnara, a u izvodjenju Lutkovnog gledališča iz Ljubljane, i Dominiku Migaču za ulogu u predstavi „Prefab” Mir. Teatra i kompanije Plata iz Praga.

O ovogodišnjim nagrada na festivalu „Zlatna iskra” u Kragujevcu, odlučio je tročlani žiri: Emilija Mrdaković, predsednica žirija, Dejan Gocić, član žirija i Petar Lukić, član žirija.