U muzeju „Horeum Margi – Ravno” u Ćupriji, u četvrtak, 26.aprila, u 17 sati, biće otvorena izložba grafika mlade umetnice Tamare Žderić.

U današnjem vremenu koje nezaustavljivo juri, kada ne stižemo ni da sve informacije pohranimo, ne dozvoljavamo sebi da se bavimo sitnicama koje nas okružuju.

- Često nismo svesni života koji se krije u jednom drvetu, grumenu zemlje, deliću tkanine, razmazu boje. A taj svet je fantastičan, neopisiv, neponovljiv i mora da se doživi svakim delićem našeg osećajnog bića. U svojim radovima, tragam za takvim, dinamičnim, eruptivnim kretanjima, ali i onim treperavim, nežnim, krhkim, jedva opaženim. Otkrivanje novih svetova sadržanih u raznim pojavama i predmetima oko mene, dovelo me je do toga da sopstveno postojanje, ali i postojanje sveta kome pripadam, shvatim kao uzbudljivu igru koja se odvija bez kraja i konca, navodi umetnica.

Tamara Žderić rođena je 1990. godine u Beogradu. Osnovne studije slikarstva završava 2013. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Master studije slikarstva završava na istom fakultetu, 2015. godine. Trenutno je na doktorskim studijama slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije od 2018. godine.

Izložba se može pogledati do 10. maja.