Kakav je položaj mladih u lokalnoj zajednici, kako da skrenu pažnju na svoje probleme i potrebe, utiču na donošenje odluka, samo su neka od pitanja na koja su u utorak odgovor dobili mladi Kragujevčani, polaznici radionice radionice u organizaciji Udruženja za društveni razvoj „Interaktiv“.

Naredna obuka, na kojoj će polaznici učiti kako da napišu projekat i kako da pronađu sredstva za njegovu realizaciju, biće organizovana već u petak i subotu, 1. i 2. decembra, u Omladinskom klubu u Kragujevcu.

- Ideja nam je da osnažimo i podstaknemo mlade na aktivno delovanje u zajednici. Tokom decembra će biti organizovan niz aktivnosti, koje za cilj imaju da se ojačaju kapaciteti mladih sticanjem veština za organizovanje omladinskih programa, kaže Branko Ratković, iz udruženja „Interaktiv“.

Pored projektnog menadžmenta, polaznici radionica imaće priliku da unaprede svoje trenerske veštine, veštine timskog rada i tim bildinga, naučiće i kako da pripreme dokumentaciju za osnivanje udruženja. Sredinom decembra imaće priliku i da posete lokalna udruženja građana i na licu mesta se upoznaju sa načinom funkcionisanja različitih organizacija.

- Učešće na radionicama je besplatno. Program je namenjen svim mladima koji žele da se informišu i steknu nova znanja i veštine kako da organizuju programe za mlade u svojoj zajednici, ali i aktivnije uključe u rad postojećih i novih udruženja u našem gradu, kaže Ratković.

Učesnicima obuka biće izdate potvrde o učešću u vidu certifikata. Informacije o terminima radionica mogu se dobiti u Kancelariji za mlade Kragujevac, radnim danima od 7.30 do 15.30 ili na mail uginteraktiv@gmail.com.

Sve aktivnosti organizuju se u okviru projekta „Aktivni mladi, sigurna budućnost“, koji se sprovodi uz podršku Grada Kragujevca.